Notícies

21/06/2021 - Un concert de resistència

Després d'un curs dur, amb uns pocs cantaires persistents, el cor Mos Cantars va poder celebrar un concert familiar a l'església de Sant Miquel del Pla de Tarragona, on vam oferir als nostres amics i familiars un petit concert de final de curs, que malgrat ser modest, representava la voluntat que el virus Covid-19 no ens privés de les nostres aficions, del Cant Coral, malgrat les restriccions pròpies de la pandèmia. Amb totes les precaucions i mesures de prevenció vam poder preparar durant els assaigs del curs un seguit de cançons del renaixement, italianes, i catalanes. A l'última cançó s'hi van unir els cantaires que, per diversos motius, no han pogut participar en aquest curs. En acabar el concert, tots plegats vam sentir una sensació d'èxit: el cor Mos Cantars no ha deixat de cantar des de fa més 40 anys, per més dificultats que hi hagi. Felicitats!

31/12/2020 - Un any sense cant

Si ens haguessin dit que després de la nostra actuació a la 2a. Nit del pessebre del 28 de desembre de 2019 estaríem un any sense cantar davant de públic, ens hauríem cregut que es tractava d’una innocentada. Pocs dies abans havíem fet un concert de Nadal molt emotiu ( foto 1), amb la participació d’excantaires i dirigits pels directors que el Cor ha anat tenint durant els quaranta anys. Però va arribar la pandèmia i l’activitat es va frenar de cop. Des de setembre, un grup reduït hem estat mantenint la flama del Mos, sempre seguint les normes per evitar riscos, i així el passat 27 de desembre vàrem poder portar el cant, en aquesta ocasió, a Renau. Vàrem fer una passejada pels carrers de la població cantant les tradicionals nadales (foto 2).

Concert de Nadal 2019 - Tarragona

Concert de Nadal 2020 - Renau

27/06/2019 - Tot va començar fa 40 anys

Durant el mes de maig de 1979 un grup d'amics es van començar a trobar per formar el que uns mesos més tard seria el cor Mos Cantars. Per celebrar els 40 anys d'història s'han previst diferents d'activitats. La primera va ser el concert que es va oferir el passat dia 16 de juny al teatre El Magatzem, amb un programa format per un conjunt de peces del renaixement que al llarg dels anys ja havien estat interpretades pel cor Mos Cantars. Uns dies abans aquest mateix concert es va fer a la població de Castellvell del Camp.

16/12/2018 - Enguany, virolais i nadales

Les tradicionals nadales i les cançons i danses del Llibre Vermell de Montserrat han centrat el programa dels dos concerts que el Cor Mos Cantars han fet durant aquests dies previs al Nadal. El primer va tenir lloc a Els Guiamets mentre que el segon es fa fer al teatre El Magatzem de Tarragona on la recaptació obtinguda es va donar a la Marató de TV3.

08/04/2018 - Cicle de concerts "El Cor a la Veu"

Aquest dissabte el Cor Mos Cantars ha participat al Cicle "El Cor a la Veu" organitzat pel Cor InCrescendo. El programa s'ha centrat amb el Madrigal "Las Cañas" de Joan Brudieu i completat amb varies cançons tradicionals catalanes. També ha actuat el cor Issel's Singers, que ha interpretat cançons relacionades amb el mon del cinema. L'Aula Magna de la URV es va omplir d'un públic que va gaudir durant hora i mitja del cant coral a cappella interpretat per ambdues formacions tarragonines.

17/12/2017 - Nadal 2017

El teatre el Magatzem ha estat el lloc on s'ha pogut escoltar el primer dels dos concerts que durant aquestes festes nadalenques oferirà el cor Mos Cantars a la ciutat de Tarragona. Les típiques nadales han format el nucli central del programa que s'ha completat amb tres peces de Juan Vásquez (c.1550-c.1560). El concert ha estat un acte més dels molts que s'han fet avui per recaptar fons per a la Marató de TV3 .

30/06/2017 - Concert d'estiu

L'església de Sant Miquel del Pla,seu de Reial Germandat de Jesús de Natzarè, es va quedar petita per encabir el nombrós públic que volia escoltar el concert que els cors InCrescendo i Mos Cantars hi van oferir el passat dia 25 de juny, dirigits per Eduard Pàmies. El programa que es va interpretar estava format, principalment, per les obres que ambdós cors havien cantat unes setmanes abans a la ciutat francesa d'Orleans dins les Fêtes de Jeanne d'Arc.

16/05/2017 - Concert a Orléans (França)

El passat cap de setmana els cors Mos Cantars i InCrescendo, sota la direcció d'Eduard Pàmies, van participar a les Fêtes de Jeanne d'Arc 2017 celebrades a la ciutat francesa d'Orléans. Van estar convidats per la coral Francis Poulenc d'aquesta ciutat i oferiren un concert conjunt on també es va poder escoltar la coral Cantata de Cracòvia. El programa dels cors tarragonins es va basar amb un recull de peces d'autors catalans com Mateu Fletxa, Amadeu Vives o Lluís Llach i es va cloure amb la cançó francesa "Qui a le droit" de P.Bruel amb arranjaments d'Eduard Pàmies.

26/04/2017 - Setmana Santa 2017

Dues han estat les ocasions que s'ha pogut escoltar el cor Mos Cantars durant les passada Setmana Santa tarragonina a l'ermita de Sant Magí del Portal de Carro. La primera a la part final del viacrucis de Dilluns Sant (foto) i la segona al Sermó de les set paraules de Divendres Sant.

01/03/2017 - Concert a Alcover

El proper dia 11 de març tindrem el gust de retrobar-nos amb Les Veus d'Alcover, que ens conviden molt amablement al seu poble per tornar la visita que ens van fer el curs passat. El concert tindrà lloc al Convent de les Arts, a les 7 de la tarda. Us hi esperem!

07/12/2016 - Concert de Nadal

Com és costum, quan arriben les dates nadalenques no pot faltar el Concert de Nadal del Cor Mos Cantars. Aquest any serà un concert farcit completament de cançons pròpies del Nadal, però ben variades: des de villancicos del renaixement de Francisco Guerrero, passant per interpretacions de les primeres versions del segle XVII d'algunes nadales catalanes com "El desembre congelat" o "El noi de la mare"; també nadales populars castellanes i catalanes, i el cicle de "Set Nadalenques Populars Europees" del mestre Manuel Oltra, per a cor i piano.

El concert es durà a terme el proper diumenge 18 de desembre a les 19:00 hores, al Teatre El Magatzem de la Cooperativa Obrera Tarraconense, situat al Carrer Reding núm. 14 de Tarragona.

Podeu comprar l'entrada a les taquilles del teatre abans del concert (preu 5€), o bé anticipadament per la web a preu reduït (només 3€). En acabar el concert, s'oferirà una copa de cava a tots els assistents per a desitjar-nos unes bones festes. Us hi esperem a tots!

03/06/2016 - Cor Mos Cantars i Les veus d'Alcover

Dissabte passat el Cor Mos Cantars i Les Veus d'Alcover van oferir un concert on cadascuna de les formacions van interpretar peses d'èpoques i autors diversos. Així es va poder escoltar peces del Romanticisme, populars catalanes, espirituals, i clàssiques del s.XX. El concert es va fer al Teatre el Magatzem de Tarragona

03/07/2016 - Concert per a PROIDE

El passat 27 de juny el cor Mos Cantars va fer un concert solidari a l'església de St. Agustí. La recaptació es destinà al projecte de desenvolupament: "Menjadors escolars per als alumnes del Nord de TOGO", que PROIDE porta a terme a la "Regió de les Savanes" d'aquest país de l'Àfrica Occidental.

17/06/2016 - Properes actuacions a Tarragona del Cor Mos Cantars

Durant les properes setmanes el cor Mos Cantars farà dues actuacions a la nostra ciutat. El dia 17 concert benèfic a l'església de St. Agustí organitzat per l'ONG PROIDE. El dia 2 de juliol concert al teatre "El Magatzem" conjuntament amb el cor Les Veus d'Alcover.

17/06/2016 - Josep Yxart vist per Rusiñol

La cloenda de la ruta literària "Josep Yxart vist per Rusiñol" va anar a càrrec del cor Mos Cantars, que va interpretar una mostra del seu repertori de cançó catalana. L'actuació es va fer junt al pedró que, l'any 1928, el cor l'Àncora va col·locar al zig-zag de la muntanya de l'Oliva. L'acte va estar organitzat per l'Associació de Veïns de l’Oliva i la Biblioteca Pública de Tarragona.

05/04/2016 - El sermó de les set paraules

Divendres Sant a l'ermita de Sant Magí es va fer el "Sermó de les set paraules", que organitza des del 1957 l'Associació La Salle de Tarragona, posant el punt musical el Cor Mos Cantars. Algunes de les peces interpretades van estar acompanyades a l'orgue pel seu director Eduard Pàmies.

11/12/2015 - Concert al teatre "El Magatzem"

La Cooperativa Obrera Tarraconense ha programat un seguit d'activitats amb motiu de les festes nadalenques. Així, el proper divendres podrem escoltar el Cor Mos Cantars

01/10/2015 - Petites obres, grans mestres

La capella de Santa Tecla de la Catedral tarragonina va quedar petita per encabir-hi el nombrós públic que el passat dissabte s'hi va reunir per escoltar el concert del cor Mos Cantars . El programa que portava per títol "Petites obres, grans mestres" estava format per una primera part amb obres religioses del segle XVI i una segona, amb peces de diferents compositors del renaixement. Abans d'acabar l'acte el director va recordar la figura del músic Manuel Oltra que havia mort aquell mateix dia.

El concert es va fer en benefici de la restauració de la capella de Santa Tecla i mn. Miquel Barbarà, en nom del Capítol de la Catedral, va agrair al Cor per haver pensat en fer aquest acte en una capella tan emblemàtica per a la nostra ciutat.

20/09/2015 - Concert de Santa Tecla

El proper dissabte dia 26 de setembre a les 20h, el Cor Mos Cantars oferirà un concert a la capella de Santa Tecla de la Catedral de Tarragona. El Cor Mos cantars oferirà un repertori molt interessant amb petites grans obres del Renaixement; petites en durada, però grans en bellesa i importància. El concert és obert a tot el públic i gratuït. Us hi esperem!

16/06/2015 - Concert a l'església de St. Miquel de l'Albiol

El passat diumenge el cor Mos Cantars va fer el seu concert de final de primavera a l'església de la població de l'Albiol. Els assistents van poder escoltar un conjunt de peces de diferents compositors, principalment del segle XVI, com: Palestrina, F. Guerrero, T. Tallis o O. de Lasso entre altres. Al final de l'acte la nova alcaldessa del municipi Lídia Guerrero va agrair al cor l'haver escollit aquell indret per oferir el que va qualificar com un magnífic concert.

Podeu sentir una de les obres interpretades en el següent vídeo:


12/06/2015 - Actuació a l'Albiol

Durant aquest curs el cor Mos Cantars ha treballat un conjunt de peces del renaixement europeu. Una mostra d'aquest programa es podrà escoltar el proper diumenge 14 de juny a l'església de l'Albiol, una vegada acabada la missa de les 10.

13/01/2015 - Concert de Nadal

El passat 21 de desembre l'església del col·legi Lestonnac - L'Ensenyança de Tarragona es va omplir de públic per escoltar el concert que van oferir els cors tarragonins inCrescendo i Mos Cantars. Ambdues formacions d'estils ben diferents van cantar primer unes peces per separat i posteriorment tots plegats van oferir un repertori amb composicions dels segles XVI i XX. El concert es va tancar amb la interpretació de les nadales: El Noi de la Mare i Santa Nit.

08/06/2014 - Concert a Tarragona

El Cor Mos Cantars oferirà aquest dissabte, dia 14 de juny, un concert al teatre El Magatzem de la Cooperativa Obrera Tarraconense a les 20:30h, juntament amb la Coral Pedres Blanques de Sant Boi de Llobregat.

La Coral Pedres Blanques ens oferirà un repertori composat per 12 cançons tradicionals arranjades per Manuel Oltra i tres cançons populars llatinoamericanes. El Cor Mos Cantars interpretarà un programa format per villancicos colonials del Nou Món, cants del folklore anglès, i cançons catalanes. Per acabar el concert, els dos cors uniran les seves veus per a interpretar dos cants comuns.

L'entrada és gratuïta. Us hi esperem!

08/06/2014 - Concert a Orléans (França) - II

Com ja havíem anunciat, el Cor Mos Cantars ha estat el passat cap de setmana a Orléans, on ha ofert un fantàstic concert juntament amb la Chorale Francis Poulenc d'aquesta localitat. En aquest concert, a banda del programa específic de cada formació, els dos cors han interpretat conjuntament "Mille regrets" de Josquin des Prés, "Ay, linda amiga" (anònim espanol), i el Cànon de la Pau.

Han estat uns dies formidables i intensos gràcies a la fantàstica acollida per part de la coral francesa, que ens ha obert les portes de casa seva amb gran amabilitat, ens han mostrat la seva cultura i el seu patrimoni històric, i ens han demostrat la seva generositat en tots els aspectes, creant un vincle d'amistat entre les dues corals que tots els integrants del Cor Mos Cantars recordarem amb gratitud.

24/05/2014 - Concert a Orléans (França)

El Cor Mos Cantars ha estat convidat a oferir un concert a la ciutat francesa d'Orléans (ciutat agermanada amb Tarragona) per la Chorale Francis Poulenc d'aquesta localitat. El concert serà el proper dissabte 31 de maig de 2014 a les 20:45h, a l'església de Saint-Pierre-du-Martroi.

La coral Francis Poulenc d'Orléans, creient en el valor de l'amistat, organitza periòdicament intercanvis amb altres corals franceses o internacionals (principalment amb les seves ciutats agermanades), per tal de compartir l'amor per la música i crear llaços d'amistat.

El Cor Mos Cantars interpretarà a Orléans el programa que ha estat preparant des de principis d'any, format per villancicos colonials del Nou Món (segles XVI i XVII), cançons del folklore anglès i tradicionals catalanes.

El proper dilluns dia 26 de maig, a les 20:30h, farem un assaig general obert al públic al Magatzem de la Cooperativa Obrera de Tarragona. Hi sou tots convidats!

18/01/2014 - Nou nom de domini oficial

El Cor Mos Cantars estrena avui mateix la nova adreça (definitiva) per a la nostra web: http://www.cormoscantars.cat.

D'aquesta manera ara serà molt més fàcil recordar l'adreça i accedir-hi, i esperem que això ens ajudi a publicitar el cor i donar a conèixer la nostra feina i la nostra música, de les quals ens sentim molt orgullosos.

04/12/2013 - Concert de Nadal

El Cor Mos Cantars oferirà enguany el seu tradicional concert de Nadal el dia 22 de desembre, a la Parròquia de Sant Joan Baptista de Tarragona, a tres quarts d'una del migdia (12:45h).

A més de nadales tradicionals i populars, el cor oferirà un repertori que inclou madrigals anglesos, canzonettas italianes i villancicos colonials del segle XVI. Hi esteu tots convidats. Us hi esperem!

04/12/2013 - Actuacions recents

El Cor Mos Cantars ha estat present en aquest passat mes de Novembre a dos esdeveniments culturals a la nostra ciutat: a l'acte d'inauguració del cicle "El magatzem de les lletres" de la Cooperativa Obrera Tarraconense i a l'Homenatge a Salvador Espriu a la Parròquia de Sant Joan Baptista de Tarragona. En ambdós casos, el Cor Mos Cantars ha posat la pinzellada musical a l'acte interpretant obres amb textos de Salvador Espriu i tradicionals catalanes.

24/09/2013 - Nova web del Cor Mos Cantars

Per fi, el Cor Mos Cantars s'endinsa dins del món de les noves tecnologies i estrena avui pàgina web!

Encara que és una web humil, sense pretensions de ser res més que simple, informativa i útil, intentarem anar actualitzant-la amb certa regularitat, afegint-hi el nou repertori, nous àudios, notícies de concerts, etcètera. Esperem que us agradi!

Si voleu contactar amb nosaltres, utilitzeu la informació que trobareu al link de "Contacte".